Monday, November 2, 2009

Laksa Johor @ Musheireb Residence




7 comments:

  1. Mad,

    Laksa Johor is my favourite..i belajar buat ni pun dgn Kak Ani dulu...jemput dia khas ke rumah di 41 Griffin Rd, Plumstead...
    Hmmm...sedap...then kami cuba buat, masa tu, ingat lagi Brader Md. Nor bawak kawan dia, masa bercerita,puas Kak Nor duk ngutuk pasal bodyguard salah sorg Sultan...tgk2, kwn Md.Nor tu punya abang ipar...kuang...kuang...kuang...

    Ni laksa yg u buat sendiri ke, yg kat hotel ke, ambik gambar kat mana2 ni...

    ReplyDelete
  2. ni i buat sendiri la kat apartment I tu. Masa I jemput isteri duta datang umah. Tu yang I buat Laksa jamu kat dia.

    ReplyDelete
  3. Wah...hebatnya...
    Kalau gini, malulah I kat Abg Shahar...masa dia datang rumah kami tempohari, I hidang kat dia "slumberland" je, tak sempat nak hias2 meja mcm U. Takde pembantu rumah, kerja2 kat rumah pun jadi "huru hara",masak pun ala kadar mana yg sempat je masa dia datang hari tu...

    Abg Shahar, jgn serik ye...datanglah lg bawa keluarga jln2 ke...tak puas hati sbb tak sempat nak entertain sepenuhnya bila kena time hari kerja ni...

    Lia, hang takleh pi Doha dulu selagi tak sampai Kuching tau! hehehe...aku tau...hang mesti baca ni. Hang duk atas kapalterbang jet mana pun, sekarang ni, teknologi hanya di hujung jari..

    ReplyDelete
  4. Hai Mat, tu Laksa Johorkan?..., lama Shahar tak rasa tu sebab kat seremban dan KL tak jumpa tempat kerja, kena cari.. Kat Doha pon dapat Laksa Johor ye (buat sendiri). Best nya...

    ReplyDelete
  5. Ehh tu pon terima kasih banyak2 macam2 Sham dan family hidangkan, penuh meja makan sampai kenyang masa kat Kuching. Tak dapat diet lagi masa kat sana....hihii... sedap pulaktu. Abang Shahar rasa ni 1st time rasa masakan Sham sebab masa kat UK Sham semunyikan telent dia, ya Sham. Best masakan dia, rupa2nya Adik2 perempuan kita ni semuanya pandai2 masak...

    ReplyDelete
  6. Hai Sham terkedu ke dengan pujian Abang Shahar.. I pun tak pernah rasa masakan you tau... Nak rasa jugak!!!... Bila la agaknya dapat merasa tu... Kena masa nak jadi Besan??

    ReplyDelete
  7. Terima kasihlah Abg Shahar...masa kat London dulu, mmg Sham tak pandai sgt masak, bukannya sembunyikan talent...Ingat lg ada sorg brader tu perli Sham bila dia minta Sham buatkan ayam percik, Sham tak buat2 pun...dia kata,"hai...tak lama lg dapat le merasa ayam percik Sham...percik kicap...". Sejak tulah rasa mcm tercabar, terus tulis aerogramme kat arwah mak, minta resepi mcm2...lepas tu ha, barulah tahu sikit2...time balik summer holiday, buat intensive training ngan mak.
    Mad,
    kalau dah berbesan nanti, tu dah time i yang merasa masakan menantu i...hahaha. Eh, eh...teknik "getaran gelombang" u tak leh guna ke utk merasa di Doha masakan saya kat Kuching ni? Pejam mata, fokus, bayangkan dan rasakan...hahaha, nak sham masak apa, sebut je...Kalau u terror, boleh rasa masakan tu kat sana!

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin